PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : .:: جیرانی : خود زنی نکرده ام و به ناتوي فرهنگي معتقدم ::.

abas r
12-06-2008, 08:55 PM
(http://www.persian-star.org/)
كارگردان سريال تلويزيوني "مرگ تدريجي يك رويا" گفت: من معتقد به خودزني كردن نيستم و به ناتوي فرهنگي معتقدم. نشست نقد و بررسي مجموعه تلويزيوني "مرگ تدريجي يك رويا" عصر روز گذشته با حضور فريدون جيراني(كارگردان)، آرمان زرين*كوب(تهيه كننده)، ساميه لك(بازيگر نقش مارال) و ستاره اسكندري(بازيگر نقش ساناز)، عزيزالله حاجي*مشهدي(منتقد سينما)، فرهمندپور (عضو هيأت علمي دانشگاه تهران)، مريم جلالي (مديرگروه خانواده راديو ايران) به همت امور خواهران نمايندگي رهبري دانشگاه تهران و فرهنگسراي رسانه شهرداري تهران و با اجراي علي درستكار در دانشگاه تهران برگزار شد.

بنا به اين گزارش، "ستاره اسكندري" بازيگر اين مجموعه، با اشاره به علاقه*اش به ايفاي نقش "ساناز" گفت: من اين نقش را خيلي دوست داشتم، چون در تجربه*هاي تصويري كه داشتم معمولا شخصيت مثبت كار مي*كردم، نقش ساناز فرصت مغتنمي بود كه اگر توانايي هست در عرصه ديگري به آزمايش گذاشته شود. وي ادامه داد: "مرگ تدريجي يك رويا" را دوست دارم، به خاطر سرگشتي*هايي كه بشر در هر جنس و نوع و قشر دچار آن است و ما متأسفانه با يكسري از آدم*هايي روبه*رو هستيم كه در اين كائنات سردرگم هستند.

اين بازيگر با اشاره به قضاوت*هاي سريع در كارها افزود: دوست دارم به دوستان جوان*تر اعلام كنم كه با قضاوت*هاي سريع به پيشواز كارها نرويم و عمق آن را ببينيم تا بتوانيم به درون قصه و درون شخصيت*ها برويم. در ادامه "فريدون جيراني" كارگردان اين مجموعه با اشاره به جريان روشنفكري در ايران، گفت: جريان روشنفكري در طول تاريخ از دوران قاجار تا پس از سال*هاي انقلاب اسلامي سير متفاوتي را طي كرده است و روشنفكران به اين قشر انتقاداتي كرده*اند كه كتاب جلال آل*احمد از جمله آنان است.
http://i35.tinypic.com/eq18p3.jpgاين كارگردان با ذكر اين جمله كه؛* من معتقد به خودزني كردن نيستم و به ناتوي فرهنگي معتقدم، گفت: اگر بخواهيم به سينماي ايران قبل از انقلاب نگاه كنيم مي*بينيم كه خود آنها هم تصوير خوشايندي از يك روشنفكر نداشتند. و در سينماي قبل از انقلاب هم در برخي فيلم*ها قشر باسواد، افرادي نامتعادل ترسيم مي*شدند. وي با اشاره به نقش زن در عرصه*هاي مختلف بعد از انقلاب گفت: سير نوشتن و بازيگري پس از انقلاب با بعد از انقلاب بسيار فرق كرده. بيشتر نويسندگان پس از انقلاب از قشر زن هستند و زن*ها پرتيراژترين رمان*هاي بعد از انقلاب را داشته*اند به طوري كه همه آنها بعد از يك دو يا اثر بسيار مشهور شدند.

جيراني با اشاره به خانواده سنتي در اين مجموعه گفت: خانواده سنتي در اين فيلم يك خانواده ايده*آل است. خانواده*اي است كه اهل مدارا و تسامح است و اصلا خاله*زنك نيست. اين خانواده ايراني كمي آرماني است و اگر خواهرهاي "حامد" دخالت مي*كنند براي رفع بحران كانون زندگي مارال است. وي در ادامه با اشاره به تضادهايي كه در درون خانواده*ها حكم*فرماست، افزود: زندگي برخي افراد به دليل تضادي كه بين خانواده*هايشان وجود دارد دچار ازهم*پاشيدگي مي*شود اما به اين معني نيست كه همه آنها مثل شخصيت "ساناز" هستند. "ساناز" يك شخصيت رواني است اما در يك جامعه مدرن چنين شخصيتي در درون خانواده*ها زياد به*چشم مي*خورد.

جيراني همچنين گفت: ما درخانواده*هاي سنتي و در خانواده*هاي مدرن، هم شخصيت سفيد و هم شخصيت سياه داشته*ايم و به اعتقاد من، بعد از گذشت 19 يا 20 سال اين امر اصلا غيرطبيعي نيست. "فرهمندپور" استاد و عضو هيأت علمي دانشگاه تهران با اشاره به نكات ملموس اين مجموعه گفت: ما به شدت احساس مي*كنيم در داستان*ها يك پيام جدي وجود دارد و آن اين كه مراقب آسيب*هايي كه بر سرخانواده*هاي ما مي*آيد، باشيم. اگر از سنت و مدرنيته فاكتور بگيريم يك خانواده مي*تواند در معرض آسيبي قرار گيرد كه ناشي از نوع عملكرد آن خانواده باشد.
اين استاد دانشگاه ادامه داد:* ما بايد باور كنيم دين براي محدود كردن ما نيامده و توصيه*هاي اخلاقي و رفتاري دين آمده تا زندگي اخلاقي را براي ما به وجود بياورد.

وي با اشاره به واژه جنگ تحميلي در بعد از انقلاب افزود: همه ما با واژه جنگ تحميلي آشنا هستيم و مي*دانيم كه اين جنگ تحميلي چقدر از نيروها و هزينه*هاي ما را از ما گرفت. جامعه ما فقط دوره جنگ تحميلي را پشت سر نگذاشت. ما متأسفانه در جامعه با سوالات تحميلي و مسائل تحميلي زيادي مواجه بوده*ايم. وي ادامه داد: يكي از حساسيت*هايي كه اين مجموعه مي*توانست به مخاطب و مديريت فرهنگي انتقال دهد اين بود كه بايد مراقب مسائل و مشكلات تحميلي باشيم. در ادامه اين نشست، "عزيز*الله حاجي*مشهدي" منتقد سينما با اشاره به تاريخچه*اي از كارهاي فريدون جيراني و تمجيد از اين كارگردان، افزود: جيراني مثل يك شكارچي بكر و دست*نخورده است كه در نگاهش نگاه غيركليشه*اي وجود دارد و من معتقدم كه خود شخص بايد در جايگاه عدالت محورانه نشسته باشد تا بتواند در مورد اين مجموعه تصميم بگيرد.

اين منتقد سينما در ادامه افزود: "مرگ تدريجي يك رويا" برآيند نگاه منتقدانه اجتماعي جامعه روشنفكرانه است و ما در جامعه*اي زندگي مي*كنيم كه از نوع "مارال عظيمي" و روشنفكراني كه يك شبه ره صدساله پيموده*اند، بسيار ديده*ايم و جيراني نگاه خودش را در اين فيلم مطرح كرده و يك نگاه كاملا دقيق و درستي به جريان روشنفكري دارد چرا كه جريان روشنفكري در كشور ما جامعه را مدينه فاضله مي*پندارد درحالي*كه اتوپيا مصداق ظاهري ندارد پس نق زدن فريدون جيراني به روشنفكران حاصل يك نگاه واقع*بينانه است كه شايد حرف*دل خيلي*ها باشد. "حاجي*مشهدي" در پايان سخنانش، گفت: فيلم و ضرباهنگ فيلم در پايان، به*سرعت كندي پيش مي*رفت و با توجه به شخصيت*هاي سياه و سفيد موجود در فيلم و شخصيت "آرين" كه يك تيپ منفي داشت، بايد قبول كنيم كه تمامي اينگونه شخصيت*ها كليشه*اي هستند.

"مريم جلالي" مدير گروه خانواده راديو ايران، در ابتداي سخنانش به تغيير نام سريال ذكر كرد و گفت: از اين كه نام سريال تغيير كرد، بسيار خوشحالم و تبريك مي*گويم، چون باب هنرمندانه*تري به خود گرفته است. وي در ادامه با اشاره به اين كه ما يك جامعه*اي هستيم كه يكسري از مؤلفه هاي مدرن جامعه را پذيرفته*ايم، به افراط و تفريط رفتاري زن ايراني و خانواده ايراني پرداخت و گفت: متأسفانه زن ايراني ما در اين مجموعه گاه فكر مي*كند كه به او اجحاف شده و آن وقت در پي هر تصوير و رويايي سعي مي*كند اين اجحاف را رفع كند. مديرگروه خانواده راديو ايران با اشاره به عملكرد خانواده ايراني در جامعه روشنفكري افزود: وقتي خانواده ايراني ما تعريف درستي از خودش پيدا كند، به كيفيت زندگي بهتر مي*انديشد، همچنان كه زن عشاير و مادربزرگ*هاي ما به اين نتيجه رسيده*اند. آنها كساني بودند كه به اعتماد به*نفس واقعي رسيده*اند و در خانواده كاركرد اصلي خودشان را داشتند.

"ساميه لك" بازيگر مجموعه تلويزيوني "مرگ تدريجي يك رويا" در پاسخ به اين كه چرا در اين مجموعه بازي تلخي ارائه داده، گفت: من در تمام مدت سعي كردم كه كاري را بكنم كه آقاي جيراني از من مي*خواستند. جيراني كاري كرد كه انگار من در قالب يك نقش سينمايي هستم و اگر اين طور به نظر مي*رسيد كه سكانس بازي من با برداشت خوبي همراه نبود، قاعدتا آقاي جيراني ادامه آن را قطع مي*كرد. وي ادامه داد: من سعي نكردم تلخ بازي كنم همانطور كه سعي نكردم با شور و هيجان بازي كنم. بازيگر نقش "مارال عظيمي" در ادامه افزود: مارال يك دختر معتاد به كار است و اين اعتياد مي*تواند در چارچوب درست قرار بگيرد. او كار ديگري جز كار و كار نداشته و حالا در زندگي زناشويي كار يا فرزند، كار يا شوهر، كار يا كدبانو بودن و در اينجاست كه دچار سردرگمي مي*شود. من معتقدم كه مارال در تصميم گيري تزلزل دارد ولي در نهايت چنين شخصيتي در جامعه ما مي*تواند وجود داشته باشد. بنا بر اين گزارش، در پايان مراسم لوح تقدير و جوايزي به رسم يادبود از طرف فرهنگسراي رسانه به عوامل اين مجموعه اهدا شد.